Connect with us

SAMSUNG GALAXY TAB A7 LITE TAMPIL DENGAN REKAAN MELENGKUNG DAN JACK 3.5

Tech

SAMSUNG GALAXY TAB A7 LITE TAMPIL DENGAN REKAAN MELENGKUNG DAN JACK 3.5

Sebagai tambahan kepada tablet Galaxy Tab S7 Lite yang akan datang, Samsung juga akan melancarkan tablet entry-level, Galaxy Tab A7 Lite. Spesifikasi lengkap peranti ini sudah ada di website awam. Namun, kebocoran terbaru peranti ini adalah pada reka bentuk dan penampilannya. Seperti yang dapat kita lihat dari gambar, tablet dilengkapi dengan fon kepala 3.5 mm. Ini adalah ciri yang disukai oleh banyak pengguna. Terdapat juga pembesar suara tetapi kami tidak dapat mengetahui apakah ada pembesar suara lain di atas. Selanjutnya, tablet ini nampaknya mempunyai rekaan bulat, yang berbeza dengan sudut sudut kanan S7 Lite. Sebagai tambahan, kita dapat melihat dari gambar bahawa Samsung Galaxy Tab A7 Lite hanya satu kamera belakang. Terdapat juga kamera depan tengah di bezelnya yang cukup tebal.

Menurut laporan sebelumnya, tablet ini akan menggunakan paparan 8,7 inci dengan resolusi 1340 × 800. Kamera depan akan menjadi sensor 2MP yang cukup buruk. Selanjutnya, Google Console mendedahkan bahawa peranti ini akan menggunakan pemproses MediaTek Helio P22T dengan RAM 3GB. Ia akan mempunyai versi WiFi dan LTE dan baterinya akan mencapai 5100 mAh.

Beberapa minggu yang lalu, Samsung Galaxy Tab A7 Lite muncul di TENAA. Menurut senarai itu, peranti ini (SM-T225C) akan hadir dengan paparan LCD 8,68 inci dengan resolusi 1340 x 800 piksel. Ini adalah beberapa inci (0,02) lebih kecil daripada paparan spekulasi 8,7 inci. Bezel pada semua saiz cukup besar dan bahagian kanan berfungsi menempatkan butangl power dan suara.

Selain RAM 3GB, peranti ini juga akan mempunyai versi RAM 4GB. Untuk kapasiti penyimpanan, senarai TENAA menunjukkan bahawa ia akan mempunyai storan 64GB. Walau bagaimanapun, storan akan dapat ditambah melalui kad microSD. Menurut TENAA spekulasi setakat ini didatangkan dengan pemprosesan Helio P22T SoC dan dipasang Android 11 serta peranti ini dilengkapi dengan One UI 3.1 di atas.

Spesifikasi bateri menggunakan bateri 5100mAh yang menyokong pengecasan 15W. Di bahagian belakang, disesuaikan kamera utama 8MP. Oleh itu, jika anda merancang untuk mendapatkan peranti ini untuk gambar, anda mungkin ingin berfikir semula. Dimensi tablet ini ialah 212.4 x 124.7 x 8mm dan beratnya 300 gram. Mengenai tarikh pelancarannya, khabar angin setakat ini menunjukkan bahawa ia akan tiba pada bulan Jun.

Sumber: bizchina

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Tech

Facebook

Trending

To Top